Висок холестерол.

Това ми помогна. Изпитани народни рецепти

Модератори: aniyon, Reni 75

Re: Висок холестерол.

Мнениеот Reni 75 на Пон Май 11, 2009 12:52 pm

Виждам,че тази тема е не само интересна,но и полезна.С риск да преповторя известна вече информация, представям следния линк:
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=4701
Аватар
Reni 75
Наш човек

Мнениеот Reni 75 на Пет Юни 12, 2009 7:19 am

Предлагам, да отворим тема в "Днешното меню", съдържаща изцяло рецепти, адаптирани за хора с висок холестерол.
Предложението ми е провокирано поради много отправени запитвания от познати, както и от лично естество.
Аватар
Reni 75
Наш човек

Мнениеот aniyon на Пет Юни 12, 2009 12:32 pm

Чудесно си го измислила, Рени. :good: Минавало ми е подобно нещо през главата, но се притеснявах да не се получи малко интересчийско, понеже аз съм с този проблем. :) Наистина доста хора са с висок холестерол. От случайни подхвърляния и разговори , обаче, ми прави вечатление че много тревожност няма по проблема. А той е много, много сериозен.
Аватар
aniyon
Наш човек

Мнениеот Reni 75 на Пет Юни 12, 2009 12:40 pm

Може би сега е моментът да се афишира тази тема, за да има по- голяма яснота по този въпрос.Хората не търсят решение на проблем, докато той не стане критичен! А повишеният холестерол съвсем не е дребна причина за пренебрегване!
Йони, ти вече имаш натрупан опит в адаптирането на рецепти, съобразени с повишения холестерол и до този момент при теб има значителен ефект промяната в хранителния режим.
Аватар
Reni 75
Наш човек

Мнениеот aniyon на Сря Юни 16, 2010 11:31 am

Здравейте! :wave:
Днешните ми резултати отново са лоши :cry: Въпреки диетите, ограниченията, промяната начина на живот и хранене. Изчетох доста материали за така наречения добър холестерол. Той също е доста висок и това ми дава надежда, че положението не е трагично. Довечера ще се консултирам с ЛЛ. Не ми се пият хапове, ама май ще се наложи. :cray:
Аватар
aniyon
Наш човек

Мнениеот Reni 75 на Сря Юни 16, 2010 11:44 am

Все по- голям става проценът от хората, които имат "лош" холестерол.
Йони, странното е, че въпреки
aniyon написа:диетите, ограниченията, промяната начина на живот и хранене.
, стойностите му са високи.
Надявам се, ще споделиш мнението на личния лекар по въпроса и евентуалните насоки за лечение.
Аватар
Reni 75
Наш човек

Мнениеот aniyon на Сря Юни 16, 2010 3:49 pm

Бързам да споделя. Мнението е, че ми е генетично заложено, имайки пред вид ниската стойност на триглицериди и високата на добрия холестерол.Разбира се и други дадености, като нормално до ниско кръвно, нормално телесно тегло, липса на други заболявания като диабет и т.н. Не ми предписа никакво лечение и не ми препоръча никаква диета. Напротив, каза, че мога да си позволявам всичко в разумни норми на количество. И все пак съм неспокойна. :(
Аватар
aniyon
Наш човек

Мнениеот Reni 75 на Чет Юни 17, 2010 6:38 am

Йони, недей да :cray: .Щом е
aniyon написа:че ми е генетично заложено
, остава да се примириш и да се придържаш към установения си режим на живот и хранене.
Аватар
Reni 75
Наш човек

Мнениеот aniyon на Чет Юни 17, 2010 10:18 am

Искам да се консултирам и с друг лекар, но не знам към кой и какъв специалист да се обърна.
Аватар
aniyon
Наш човек

Мнениеот Reni 75 на Чет Юни 17, 2010 10:54 am

Йони, не е нужно ти да се чудиш при кой специалист да отидеш. Личния лекар трябва да те насочи и да ти даде талон за такъв. Това е негов пропуск, ако не го е сторил вчера вчера!
Аватар
Reni 75
Наш човек

Предишна

Назад към Здраве